مشاور وزیر صنعت، معدن و تجارت در گفتگو با پاد مطرح کرد؛ تسریع صادرات و تحریک تقاضا در دستور کار دولت است

دولت تدبیر و امید در مدت باقی مانده تا پایان سال ، 95 درصدد اجرای دو برنامه «رونق بخشیدن به صادرات» و «مهار رکود» است که امیدواریم با تسریع روند صادرات و تحریک تقاضای داخل بتوانیم این دو برنامه را به طور عملیاتی پیاده‎سازی کنیم.

به گزارش شاتا به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دولت، حسین فنایی، مشاور وزیر صنعت، معدن و تجارت، با اشاره به چگونگی مدیریت منابع مالی به خبرنگار پاد گفت: متاسفانه مدیران سطح میانی دولت نهم و دهم از چگونگی مدیریت منابع مالی ناآگاه بودند و همین موضوع باعث شد که دولت یازدهم در شرایط سختی سکانداری بخش اجرایی کشور را به عهده بگیرد، اما بعد از روی کارآمدن تیم اقتصادی دولت یازدهم ما شاهد تعریف چهارچوب‌هایی در رابطه با مدیریت منابع مالی بودیم و هم اکنون نیز تیم اقتصادی دولت، درصدد تکمیل پروژه‎های نیمه‎تمام برای تامین زیرساخت‎های حوزه صادرات کشورمان هستند.

وی در ادامه توضیح داد: متاسفانه تشدید تحریم‌ها و کاهش قیمت نفت، به‎هم‎ریختگی بخش اقتصاد را در کشورمان به همراه داشت. اما پس از به سرانجام رسیدن برجام ما باید از فصل تازه ارتباطات استفاده کنیم و درصدد برطرف کردن مشکلات زیرساختی باشیم. وی با بیان اینکه یکی از خواسته‌های اصلی صنعتگران و فعالان بخش خصوصی کشور رفع معضلاتی همچون تحریم‌ها بود، تصریح کرد: رفع تحریم‎های بین‎المللی یکی از دستاوردهای دولت تدبیر و امید به شمار می‌رود که به واسطه آن شاهد ورود هیات‎های تجاری و اقتصادی و جذب سرمایه‌گذار خارجی برای تامین زیرساخت‌های صنعتی بودیم.

فنایی با تاکید بر توجه ویژه دولت به بخش خصوصی کشور در سه سال گذشته گفت: در دولت‎های گذشته بخش خصوصی، هیچ جایگاهی در عرصه‎های اقتصادی نداشت اما در دولت تدبیر و امید، جایگاه فعالان بخش خصوصی تقویت یافت، به طوری که در دوران پس از برجام، شاهد سفر هیات‎های اقتصادی کشورمان همراه با تیم دولت به کشورهای ایتالیا و فرانسه بودیم که امیدواریم به مرور زمان نیز اصل 44 جنبه عملیاتی به خود بگیرد و از این پس در بدنه دولت شاهد اجرای این بند از قانون باشیم.

مشاور وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به شرایط پسابرجام گفت: برطرف شدن برخی موانع از جمله باز شدن سوئیفت، ارتباط با بازارهای جهانی، آشنایی با استاندارد کالاهای خارجی از گشایش‎های این دوره است و همچنین در این دوره مسئولان دولتی و بخش خصوصی با مقام‌های عالیرتبه کشورهای توسعه‎یافته صنعتی، نشست‌هایی را مبنی بر تولید مشترک برگزار کردند و این خود نشانه اعتماد دنیا به کشور ماست.

فنایی در ادامه توضیح داد: در زمان تحریم ما شاهد بلوکه شدن برخی منابع ارزی در برخی از کشورها بودیم که خوشبختانه در این بازه زمانی برخی از این منابع به کشورمان تزریق شد و امیدواریم با به‎کارگیری درست این منابع شاهد تقویت کیفیت تولید داخل و صادرات آنها تا پایان سال 95 باشیم.

مشاور وزیر صنعت در پاسخ به این پرسش که وزارت صنعت برای مهار رکود چه برنامه‌ای را در مدت باقی مانده در دست دارد، گفت: متاسفانه برخی منتقدان، رکود را صرفا ناشی از شرایط داخلی در کشورمان می‌پندارند درحالی که ما در سطح دنیا شاهد وجود چنین مولفه‌ای یعنی رکود هستیم. به عبارت دیگر درآمیخته شدن رکود کشورهای جهانی با کشورمان منجر به تشدید کالاهای انبار شده در کارخانه‎ها شده که امیدواریم با تسریع روند صادرات و تحریک تقاضای داخل، شاهد خروج از این مقوله باشیم.

فنایی با اشاره به لزوم توسعه صادرات گفت: خوشبختانه کشور ما دارای منابع استراتژیک همچون نیروی انسانی تحصیل کرده و انرژی ارزان است. بنابراین با ارزش‎گذاری این دو مولفه و همچنین تزریق منابع در بخش‌های زیرساختی می‎توان به الزام توسعه صادرات رسید و خوشبختانه طبق آخرین آمارها در چهار ماهه اول سال‌ جاری ما شاهد صادرات 16 میلیارد دلاری بودیم که نسبت به مشابه سال گذشته 21 درصد افزایش داشته است.

1395/06/24 | شاتا نیوز شبکه اطلاع رسانی تولید و تجارت ایران-/http://www.shatanews.ir