پرداخت تسهیلات به 800 واحد صنعتی

وزیر صنعت،معدن وتجارت گفت: از مجموع بیش از 10 هزار واحد صنعتی آسیب دیده و دچار مشکل شناسایی شده که 7 هزار و 500 واحد ان در اولویت پرداخت تسهیلات است و تا روز گذشته به 800 واحد تسهیلات پرداخت شد.

به گزارش شاتا از خبرگزاری صدا و سیما مهندس نعمت زاده گفت: در سه سال گذشته تلاش کردیم به صنایعی که به خاطر شرایط رکود ، تورم و تحریم دچارآسیب شده بودند کمک کنیم.

وی گفت: اغلب واحدهای بزرگ و متوسط به بزرگتر توانستند مسائل و مشکلات خود را حل کنند و موارد بسیار اندکی که بیشتر صنایع قدیمی و فرسوده هستند، مشکل دارند.

نعمت زاده افزود: در باره واحدهای کوچک و متوسط چون آسیب پذیری شان بیشتر بود و بانکها نتوانسته بودند به آنها کمک کنند و با توجه به اهمیتی که این واحدها در زمینه تولید ، اشتغال و خودکفایی کشور دارند طرحی تهیه شد تا تسهیلات ویژه ای برای آنها منظور شود.

وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: بانک مرکزی بخشنامه هایی در این زمینه به سازمان های امور مالیاتی و تامین اجتماعی ابلاغ کرد که واحدها استقبال کردند و برای دریافت وام در سامانه ای که تعریف شده بود نام نویسی کردند.

نعمت زاده افزود: در استان ها نیز استانداران کارگروههایی تشکیل دادند و موضوعات را بررسی کردند و چون این سیستم دو سه ماهی است که راه اندازی شده ورودی آن خوب بود و استقبال خوبی شده است.

وی گفت : حدود ده هزار واحدی که به بانکها معرفی شده اند عمدتا مشکل مالی دارند و علوه بر این واحدهای دیگری وجود دارند که مشکل بازار و مدیریت دارند و آنها به طور جداگانه بررسی و مشکلشان برطرف خواهد شد.

نعمت زاده گفت: واحدهایی که عمدتا مشکل نقدینگی دارند چه واحدهای کوچک زیر پنجاه نفر و چه واحدهای متوسط دارای 15 تا 100 نفرنیروی انسانی به بانک ها معرفی شده اند و در این یکی دو هفته اخیر روند رو به افزایش است که تعداد بیشتر و مبلغ بالاتری طلب می کند.

وزیر صنعت، معدن و تجارت افزود: با بانک ها جلسه داریم و در بخش بررسی همه کارها انجام شده ولی در بخش انعقاد قرارداد در بانک ها در دست اقدام است و بانکها قول دادند به روند کار سرعت بدهند و تا آخر شهریور پرونده ها بسته می شود.

وی گفت : با این روند واحدهای آسیب دیده به تولیداتشان ادامه می دهند و فعال تر می شوند.

نعمت زاده گفت: بخش کمی از این واحدها به دلیل مشکل مالی متوقف بوده اند و بخشی زیر ظرفیت کار می کردند که با پرداخت این تسهیلات می توانند تولیداتشان را افزایش دهند.

وی گفت: برای صنایع بزرگ تصمیمات جداگانه ای داریم که در حال برنامه ریزی هستیم.

وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: امسال بیش از چهار هزار واحد طرح نیمه تمام متوسط تکمیل و راه اندازی خواهد شد که دو هزار و 500 واحد جزو همین واحدهای آسیب دیده هستند.

نعمت زاده افزود : تعدادی از واحدها که قبلا تسهیلات گرفته اند و بازهم وام نیاز دارند کار آنها را نیز پیگیری می کنیم که راه اندازی شوند.

وی در خصوص طرح های ملی بالای 60 درصد پیشرفت کار گفت: این طرح ها در زمینه زنجیره فولاد برای کاهش صادرات سنگ آهن خام ، برخی در حوزه صنایع شیمیایی ، مصالح ساختمانی است که در سراسر کشور و در 12 تا 13 استان وجود دارد و تلاش می کنیم امسال این طرح ها را به بهره برداری برسانیم.

وزیر صنعت، معدن و تجارت افزود: حمایت از صادر کنندگان تصویب شده و ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی به دستگاهها ابلاغ کرده است.

وی گفت : کار در این زمینه شروع شده است ولی نیاز داریم منابع ارزی و ریالی را از صندوق توسعه ملی بگیریم و در اختیار بانک ها قرار دهیم.

نعمت زاده گفت: یک ماهی است که مدیریت صندوق توسعه ملی استعفا داده و کمی کار به عقب افتاده است که با انتخاب مدیر جدید روند کار ادامه دارد. وزیر صنعت افزود: در جلسه ای با معاون اول رئیس جمهور تاکید شد اولین اقدام مدیر جدید پرداخت تسهیلات به صادرکنندگان است که بتوانند صادرات داشته باشند و از تسهیلات ریالی و ارزی برای توسعه فعالیت های تشویقی در امر توسعه صادرات استفاده کنیم.

نعمت زاده گفت: اولویت در رابطه با مشوق ها بیشتر منابع مالی است که از طریق یارانه ها باید پرداخت شود و رئیس سازمان برنامه و بودجه قول داد که موضوع در اولویت باشد.

وی گفت: در صورتی که این منابع پرداخت شود می توانیم مشوق هایی به صادرکنندگان بدهیم و برای موضوعات خاص بیشتر در نظر می گیریم.

وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: صادرکنندگان با توجه به منابعی که در اختیار آنها قرار می گیرد در اولویت هستند و صنایعی که از ارزش افزوده بیشتر و پیشرفتگی بیشتر برخوردارند .

1395/05/20 | خبرگزاری صداوسیما-شاتا نیوز-http://shatanews.ir